Novosti i informacije

15.06.2022

Grad Lepoglava nabavio repelente za zaštitu poljoprivrednih usjeva od divljači

Grad Lepoglava i ove će godine pomoći zaštiti poljoprivredne usjeve građana od šteta koje prouzročuje divljač. Naime, Grad je i ove godine nabavio repelente za zaštitu poljoprivrednih usjeva od divljači koji će, u suradnji s lovačkim društvima s gradskog područja, biti podijeljeni građanima čiji su usjevi "na meti" divljači koja zbog sve većeg broja zapuštenih površina nesmetano dolazi do naseljenih mjesta i obrađenih poljoprivrednih površina na kojima se hrani te pri tom radi veliku materijalnu štetu.

- Niz godina Grad Lepoglava osigurava repelente kojima građani štite svoje poljoprivredne usjeve od divljači koja u potrazi za hranom ulazi poljoprivredne nasade. Pri tom nastaju velike štete kako za građane tako i za lovačka društva koja građanima nadoknađuju nastalu štetu. Nadam se da ćemo, na obostrano zadovoljstvo, smanjiti štetu korištenjem repelenata. Važno je da pri tom neće stradati divljač., istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić predajući repelente predstavnicima dvaju lovačkih društava s gradskog područja – Lovačkom društvu "Srnjak" Ravna gora i Lovačkoj udruzi "Graničar" iz Višnjice. Donirano je 60 litara repelenta za odbijanje divljih svinja te 20 litara za odbijanje srna ukupne vrijednosti oko 8.000 kuna.

Građani će repelente moći preuzeti u lovačkim domovima i to isključivo nedjeljom. U lovačkom domu Lovačkog društva "Srnjak" od 7 sati, a u lovačkom domu Lovačke udruge "Graničar" u Višnjici od 9 sati. Repelenti će se dijeliti do isteka zaliha.