Novosti i informacije

24.12.2021

Grad Lepoglava ostvario potporu za više od milijun kuna vrijedan projekt unaprjeđenja usluga za djecu u DV Lepoglava

Gradonačelnik Marijan Škvarić jučer (23. prosinca) je na prigodnoj svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, iz ruke predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, primio ugovor Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. - 2020. godina, a za projekt "Unaprjeđenje usluga za djecu u Dječjem vrtiću Lepoglava".
Ukupna vrijednost navedenog projekta je 1.120.338 kuna, a Grad Lepoglava ostvario je pravo na najveći mogući iznos sufinanciranja projekta odnosno njegovo potpuno financiranje sredstvima iz državnog proračuna (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%). 

"Nakon što smo nedavno ostvarili gotovo tri milijuna kuna potpore za pokrivanje polovice gradskog učešća za projekt izgradnje i rekonstrukcije zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava, ostvarili smo još jednu značajnu potporu kojom ćemo dodatno unaprijediti predškolsko obrazovanje na gradskom području. S više od milijun kuna potpore koje smo dobili pokrenut ćemo nove predškolske programe koji će pomoći razvoju i očuvanju zdravlja djece. Pored toga, u okviru provedbe projekta otvorit ćemo i nova radna mjesta", poručio je gradonačelnik Škvarić ističući da Grad Lepoglava za provedbu brojnih razvojnih programa nastavlja s uspješnim korištenjem sredstava iz drugih izvora.