Novosti i informacije

16.12.2021

Grad ostvario gotovo tri milijuna kuna dodatne potpore za projekt rekonstrukcije zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava

Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić potpisao je s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Ugovor o sufinanciranju provedbe EU projekta kojim se Gradu Lepoglavi dodjeljuje 2.838.883 kuna za projekt "Rekonstrukcija zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava i izgradnja pomoćne zgrade". Riječ je o iznosu koji će pokriti polovicu troškova učešća Grada Lepoglave u navedenom projektu.

Podsjećamo, Grad Lepoglava je prije četiri godine, prijavom projekta rekonstrukcije i dogradnje zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava, vrijednog 12.275.785 kuna, na mjeru 7.4, ostvario potporu u iznosu od oko 6.7 milijuna kuna. Preostalih 5.677.767 kuna potrebnih za realizaciju projekta, zahvaljujući kojem je rekonstruirana i nadograđena zgrada Dječjeg vrtića Lepoglava, Grad Lepoglava je osigurao iz vlastitog proračuna. Sada je ostvarena potpora koja će pokriti polovicu troškova navedenog učešća Grada Lepoglave. Potpora je ostvarena kroz Javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekta na regionalnoj i lokalnoj razini raspisanog od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

"Zahvaljujući još jednoj uspješno odrađenoj prijavi na javni poziv ostvarili smo dodatnu potporu za jedan od naših najznačajnijih projekata – uređenje zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava. Riječ je o velikom iznosu potpore koju smo ostvarili nastavljajući, za provedbu vlastitih projekata, koristiti druge izvore financiranja, najčešće EU natječaje. Činimo to kontinuirano što nam omogućava da naša izvorna proračunska sredstva koristimo za realizaciju drugih projekata i programa važnih za razvoj Grada Lepoglave", poručio je gradonačelnik Škvarić prigodom potpisivanja ugovora.