Novosti i informacije

07.10.2015

Gradonačelnik Lepoglave posjetio obitelj sa sedmero djece

Mario, Marija, Mirjana, Dominik, Anica, Ivan i Dejan sedmero je djece Silvije i Dejana Mileca iz Lepoglavske Vesi. Deveteročlanu obitelj, jednu od najbrojnijih na području grada Lepoglave, u njihovom je domu, povodom rođenja sina Dejana - najmlađeg člana obitelji, posjetio gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić. U pratnji predsjednika Mjesnog odbora Lepoglavska Ves Ivana Dubovečaka, lepoglavski je gradonačelnik, uz čestitke na prinovi, svim članovima obitelji Milec, a posebice onim najmlađima, zaželio mirno i radosno djetinjstvo te puno zdravlja.
- Samo neka je zdravlja, a za drugo ćemo se snaći – rekao je tata Dejan zahvalivši se na posjeti i gradskim poklonima, među kojim je uz slatkiše i dječje potrepštine bila i gradska jednokratna novčana potpora za novorođeno dijete u iznosu od 2.500 kuna.
- Razvoj grada Lepoglave temeljimo na mladim ljudima. Temeljem toga, donijeli smo odluku da se obiteljima s novorođenom djecom dodijeli financijska pomoć u vidu jednokratnih novčanih potpora. U ovom slučaju, s obzirom na to da se radi o sedmom djetetu, ona iznosi 2.500 kuna. Uz to smo donijeli i poklone koji će razveseliti najmlađe članove obitelji. Tu su i pokloni koji su dobrodošli svakoj obitelji s malom djecom – istaknuo je gradonačelnik Škvarić dodajući da će Grad Lepoglava i nadalje stajati na raspolaganju svojim građanima posebice onim najmlađima.
- Za djecu uvijek treba imati razumijevanja, ljubavi i potpore, a u Gradu Lepoglavi toga ne nedostaje – zaključio je gradonačelnik Škvarić čijim je stupanjem na mjesto gradonačelnika prije deset godina u Gradu Lepoglavi započela praksa isplate potpora za novorođenu djecu, a koja kontinuirano traje sve do danas.