Novosti i informacije

06.02.2013

Izabrano novo vodstvo DVD-a Višnjica

U subotu, 2. veljače, u nazočnosti predstavnika dobrovoljnih vatrogasnih društava s lepoglavskog područja i gradonačelnika Marijana Škvarića, održana je izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Višnjica. Prilika je to bila da se podnesu izvješća o radu DVD-a u proteklom razdoblju kao i da se zahvali dosadašnjem vodstvu na kvalitetnom radu.

- Glavna zadaća novog vodstva i dalje će biti rad na jačanju ustroja, a posebice operativnosti Društva odnosno sposobnosti da se u svakom trenutku učinkovito intervenira. S toga ćemo nastojati da višnjički vatrogasci dobiju sve potrebno kako bi sigurno i uspješno mogli izlaziti na intervencije - istaknuo je Goran Hočuršćak, novoizabrani predsjednik DVD-a Višnjica, a zapovjednik Stjepan Križanec dodao je nužnost nabavke dva nova dišna aparata.

Sredstva potrebna za ostvarenje navedenih ciljeva, osigurat će preraspodjelom sredstava između kameničkih, lepoglavskih i višnjičkih vatrogasaca unutar Vatrogasne zajednice grada Lepoglave, za čiji rad Grad iz svog proračuna izdvaja 800 tisuća kuna.

-Životi i sigurnost građana te vatrogasaca na intervencijama ono je o čemu vodimo računa kod odlučivanja koliko ćemo iz proračuna izdvojiti za vatrogastvo. Zato se ne treba čuditi da za vatrogastvo izdvajamo čak četiri puta više nego što je to bilo ranije - naglasio je lepoglavski gradonačelnik Škvarić.

Tijekom rada Skupštine Josip Komes i Stjepan Miholić primili su diplome za 40 godina, a Andrija Hudin i Ivan Visinski za 30 godina rada u vatrogastvu. Martinu Banu uručena je diploma za iskazanu hrabrost i požrtvovanje, dok je Josip Car proglašen višnjičkim najvatrogascem. Spomenute diplome podijelio je Petar Županić, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Lepoglave.

Skupštini DVD-a Višnjica nazočili su i pobratimska vatrogasna društva iz Slovenije – PGD Cirkulane i PGD Stari trg pri Ložu. S izaslanstvom PGD-a Stari trg pri Ložu u posjet Višnjici i gradu Lepoglavi stigao je i načelnik općine Loška dolina, Janez Komidar koji je lepoglavskom gradonačelniku uručio čipku koju su, potaknute ljepotom lepoglavske čipke, izradile čipkarice iz općine Loška dolina.

Višnjičke vatrogasce i njihove goste kratkim su glazbenim programom počastili mladi višnjički tamburaši sa solistima Lucijom i Zlatkom Job.