Novosti i informacije

08.03.2013

Klizište u Sutinskoj

Zbog ubrzanog otapanja velikih količina snijega i nastajanja podzemnih voda, tijekom ove noći prouzročeno je klizište na županijskoj cesti Sutinska, prema mjestu Višnjica. Odronulo se više tisuća kubika zemlje, a teren su odmah obišli gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić i njegov zamjenik Alojz Gredelj te komunalna služba.

Obzirom da se ovom cestom služi 1500 tamošnjih stanovnika ubrzano se traži rješenje još uvijek aktivnog klizišta. Tijekom današnjeg dana očekuje se dolazak stručne službe Županijske uprave za ceste u čijoj je ingerenciji spomenuta prometnica i koja će utvrditi razloge sanacije i iste sanirati.

-U ovom trenutku jedino rješenje je da se mehanizacija ŽUC-a prebaci u Sutinsku, a mi ćemo krenuti u opsežniji plan sanacije. Najmanji je problem ukloniti zemlju s ceste, treba naći rješenje kako zaustaviti klizište. - rekao Škvarić.

Kako trenutno nije moguće osposobiti cestu za promet niti za prolazak pješaka, postavljena je signalizacija te se mole građani da se pridržavaju danih uputa. Prometovati se može obilazno kroz Bednju.