Novosti i informacije

07.06.2017

Korak bliže rješavanju problema zapuštenih zgrada u Lepoglavi

Aktualni državni tajnik s ovlastima ministra pravosuđa dr.sc. Kristijan Turkalj posjetio je Kaznionicu u Lepoglavi, a dio vremena iskoristio je i da se sastane sa zamjenikom gradonačelnika Hrvojem Kovačom s kojim je proanalizirao aktualnu situaciju po pitanju starih zgrada i drugih objekata te zemljišta koje je u vlasništvu Republike Hrvatske u Lepoglavi, a pod upravljanjem Kaznionice u Lepoglavi, odnosno Ministarstva pravosuđa.

Razgovaralo se tako o rješavanju komunalnih problema koje nose stare zgrade, parceliranju pojedinih čestica u svrhu izdvajanja stambenih zgrada u lepoglavskom parku s pripadajućim garažama, o darovanju zemljišta za proširenje POSovih zgrada kao i korištenju prostorija vile u vlasništvu Kaznionice, nabavci vatrogasnog vozila te o dozvoli za uređenje spomen-parka hrvatskim braniteljima.
- Nakon nedavnog sastanka u Ministarstvu uprave kojeg sam imao s državnim tajnikom i ovog danas s najvišim dužnosnikom Ministarstva pravosuđa gospodinom Turkaljom vidim da smo se konačno počeli kretati u pravom smjeru i da zajedno želimo iznaći najbolje rješenje s kojim će biti zadovoljna i država i Grad. Dobra volja koju pokazuje državni tajnik pozitivan je iskorak u odnosu Grada Lepoglave i Ministarstva pravosuđa i uvjeren sam da će urodit plodom. Neće to biti sutra, prekosutra, ali uvjeren sam da nam je zajednički cilj isti i da ćemo učiniti sve što možemo da se problem riješi – spomenuo je zamjenik gradonačelnika Kovač i dodao kako je ovo prvi službeni posjet Ministarstva pravosuđa Gradu Lepoglavi kao jedinici lokalne samouprave.

Državnom tajniku predstavljan je i projekt Aglomeracije Ivanec-Lepoglave u koji je uključena Kaznionica u Lepoglavi čime bi se riješio veliki problem postojeće neadekvatne kanalizacijske mreže Kaznionice te povećao higijenski i ekološki standard iste. Skrenuta je pozornost i na mogućnost korištenja usluga Kaznionice u vidu javne nabave čime bi se povećala korisnost same Kaznionice u razvoju lokalne zajednice.