Novosti i informacije

02.07.2020

Kreće završna faza izgradnje društvenog doma u Kameničkom Podgorju

- U planu i programu Grada Lepoglave je uređenje društvenih prostora odnosno domova na cijelom gradskom području. Oni su mjesta okupljanja građana i generator društvenih zbivanja te kao takvi predstavljaju značajan faktor društvenog, a ujedno i ukupnog razvoja Grada Lepoglave. U uređenje tih prostora odnosno stvaranje jedne važne društvene cjeline planiramo investirati više od 10 milijuna kuna – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić prigodom potpisivanja ugovora izvođenja posljednje faze izgradnje jednog društvenog doma koji će činiti tu cjelinu - onog u Kameničkom Podgorju.

Ugovor vrijedan 630.000 kuna potpisan je s tvrtkom TTG iz Višnjice kojoj su poslovi završne 4. faze izgradnje društvenog doma u Kameničkom Podgorju dodijeljeni putem provedenog javnog natječaja.

- Radovi će biti izvedeni kvalitetno i u zadanom roku od 90 dana – poručio je Tomica Zgrebec, direktor tvrtke TTG prigodom svečanosti potpisivanja ugovora kojoj je nazočio predsjednik Mjesnog odbora Kameničko Podgorje Marijan Juren.

Izgradnja društvenog doma u Kameničkom Podgorju započela je krajem 2017. godine i odvijala se u tri faze. Završna 4. faza obuhvaća završetak građevinskih radova, izradu vanjske ovojnice objekta, unutarnje uređenje doma s elektro-strojarskim i keramičarskim radovima, opremanje doma te uređenje okoliša.

- Prostor društvenog doma u Kameničkom Podgorju građani će koristiti za druženja i okupljanja i pripremu i provedbu raznih aktivnosti. Dom će se koristiti i u turističke svrhe budući da se nalazi u prekrasnom prirodnom okruženju i vinorodnom području koje predstavlja turistički potencijal Grada Lepoglave – poručio je gradonačelnik Škvarić.

Posebno zadovoljan skorim početkom završnih radova izgradnje navedenog društvenog doma bio je predsjednik MO Kameničko Podgorje Marijan Juren.

- Ovaj je dan poseban kako za mene tako i za mještane Kameničkog Podgorja. Prije otprilike 50 godina na području Kameničkog Podgorja živjelo je oko 700 žitelja, a sada ih je na biračkom spisku manje od 400. Činimo sve da zadržimo mlade, a nadama se da će tome pridonijeti i ovaj društveni dom u kojem planiramo provoditi brojne aktivnosti pa tako i održavati sastanke mjesnog odbora koji se dosad nije imao gdje sastati – rekao je Juren.