Novosti i informacije

14.10.2022

Lepoglava ugostila sudionike programa "Županijski veseli nogomet za djecu i mladež"

Lepoglava je bila domaćin četvrte aktivnosti u okviru sportskog programa "Županijski veseli nogomet za djecu i mladež". Program uz potporu Ministarstva turizma i sporta provodi Županijski nogometni savez Varaždin pružajući djeci i mladima slabijeg imovinskog statusa, kao i onima s teškoćama u razvoju te djeci svih nacionalnih manjina, mogućnost besplatnog treninga s naglaskom na rekreacijski pristup što se potiče i promiče sporta i sportski, ujedno i zdrav način života.

U Lepoglavi se ovom prigodom, trenirajući i družeći se, okupilo 100-tinjak djece u dobi od 6 do 18 godina, s područja nogometnih centara Lepoglava-Klenovnik i Sveti Ilija. Riječi dobrodošlice uputio im je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić istaknuvši tom prigodom da je Grad Lepoglava, kao Europski grad sporta, pravo mjesto za organizaciju ovakvih sportskih aktivnosti koje okupljaju djecu i mlade.

- Učite i usvajajte nogometne vještine, ali prije svega se družite te se, i ubuduće, bavite sportom kako bi ste bili zdraviji i veseliji., poručio je polaznicima programa gradonačelnik Škvarić. Pozdrave i riječ poticaja polaznicima ovog programa uputio je i načelnik Općine Klenovnik Mladen Blaško.