Novosti i informacije

06.07.2020

Lepoglavu posjetio talijanski investitor koji iduće godine pokreće proizvodnju u bivšem pogonu Zagorjepleta

Objekt bivšeg Zagorjepleta u Lepoglavi ima novog vlasnika. Riječ je o tvrtki Ediltec sa sjedištem u Modeni koja se bavi proizvodnjom stirodura. Izvršni direktor navedene tvrtke, Stefano Sboarina posjetio je ovih dana Grad Lepoglavu sastavši se pri tom s gradonačelnikom Marijanom Škvarićem

Tom je prigodom najavio da će u kupljenom objektu već iduće godine, nakon provedene adaptacije, pokrenuti proizvodnju stirodura. Značit će to otvaranje novih radnih mjesta odnosno zapošljavanje između 20 i 30 radnika, od NKV radnika do radnika s visokom stručnom spremom.
Gradonačelnik Škvarić upoznao je talijanskog ulagača s pogodnostima gospodarskog ulaganja na području Grada Lepoglave te aktivnostima koje se u gradu provode s ciljem stvaranja što boljih uvjeta za odvijanje gospodarske djelatnosti. Izrazio je zadovoljstvo što su ti uvjeti kao i pogodnosti koje se na području Grada Lepoglave nude gospodarstvenicima prepoznate i od strane tvrtke Ediltec koja će svojim ulaganjem doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta te dodatnom smanjenju broja nezaposlenih na području Grada Lepoglave. 

Izvršni direktor Edilteca Stefano Sboarina i gradonačelnik Marijan Škvarić obišli su prostor budućeg pogona koji će, uz podružnicu u mjestu Wackersdorf u Njemačkoj, biti nova podružnica tvrtke Ediltec.