Novosti i informacije

03.09.2021

Ljetne zabave sportske igre u Lepoglavi

Stotinjak djece iz osnovnih škola s područja Grada Lepoglave okupilo se uoči početka nove školske godine na Sportsko rekreacijskom centru u Lepoglavi gdje su 1. rujna, pod motom "Budi aktivanbudi fit", otvorene Ljetne zabavne sportske igre.

"Pandemija korona virusa ograničila nas je u brojnim aktivnostima pa tako i onima vezanima za kretanje i sport. Ostavilo je to brojne posljedice, posebice na djecu koju smo okupili na jednom mjestu želeći ih ponovno aktivirati i potaknuti na bavljenje sportom.", poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić otvorivši Ljetne zabavne sportske igre. 

Pod vodstvom trenera učenici su se, tijekom tri dana koliko su Igre trajale, upoznavali s osnovnim elementima atletike, odbojke, tenisa, nogometa, karatea i stolnog tenisa, a završnog su dana sudionici Igara pješačili do Vilinske špice.

Ljetne zabavne sportske igre u Lepoglavi organizirali su Grad Lepoglava i Zajednica sportskih udruga Grada Lepoglave u partnerstvu s OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave, OŠ Ivana Rangera iz Kamenice i OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice.