Novosti i informacije

04.06.2022

Najavljenom rekonstrukcijom nogostupa u ulici Hrvatskih pavlina nastavlja se uređenje centra Lepoglave

Tijekom lipnja ove godine započet će radovi na rekonstrukciji sjevernog dijela nogostupa u ulici Hrvatskih pavlina u dužini od 316 metara. Skori početak radova najavljen je prigodom potpisivanja ugovora o izvođenju radova kojeg je, ispred Grada Lepoglave, s direktorom tvrtke TTG iz Donje Višnjice Tomicom Zgrebecom, odabranom za izvođenje navedenih radova putem javnog natječaja, i u nazočnosti predsjednice Mjesnog odbora Lepoglava Marije Ribić, 3. lipnja potpisao gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

- Početak sezone izgradnje komunalne infrastrukture na području Grada Lepoglave kreće s uređenjem gradskog centra odnosno uređenjem ulice Hrvatskih pavlina. Radit će se na sanaciji cestovne odvodnje odnosno uređenja starog potoka koji se nalazi na tom području nakon čega slijedi izgradnja i sanacija samog nogostupa., pojasnio je gradonačelnik Škvarić.

Radovi su vrijedni 796.326 kuna kuna i dio su aktivnosti izgradnje i uređenja komunalne infrastrukture s ciljem uređenja samog centra Lepoglave.

 

- Nastavljamo već ranije započeto uređenje ulice Hrvatskih pavlina odnosno uređenja centra Lepoglave. Nakon uređenja nogostupa, centar ćemo nastaviti uređivati izgradnjom tržnice i uređenjem glavnog gradskog parka. Htio bih da nas u tome slijedi država. Naime, već smo uputili brojne dopise Kaznionici da i ona krene s uređenjem prostora oko same kaznionice, a posebice parkirališta uz njen zid. Od Ministarstva državne imovine tražit ćemo uređenje zapuštenih zgrada u samom centru Lepoglave. Želimo, a što Lepoglava zaslužuje, da gradski centar uredimo na najbolji način., poručio je gradonačelnik Škvarić.