Novosti i informacije

07.02.2013

Nakon 357 godina Lepoglava ponovo dobiva visoko učilište

U utorak, 5. veljače, Lepoglavu su na poziv gradonačelnika Marijana Škvarića posjetili predstavnici Visoke škole za poslovanje i upravljanje s pravom javnosti Baltazar Adam Krčelić iz Zaprešića te dužnosnici Grada Zaprešića.

Razlog posjete jest mogućnost otvaranja specijalističkog studija u Lepoglavi kao zasebnog odjeljenja te Visoke škole. Pregovori oko tog projekta započeli su prošle godine, jer trenutno u Gradu, osim osnovnih škola, ne postoji institucija koja bi nudila mogućnost edukacije i usavršavanja građana u bilo kojem obliku.

Kako na dnevnoj bazi u Grad dolaze upiti o mogućnostima stvaranja preduvjeta za dodatno usavršavanje i fakultetsko obrazovanje, čime će se podići kvaliteta života i kapaciteti svih organizacija s područja Lepoglave, razvila se ideja o pokretanju tog projekta.

-Uvažavajući činjenicu da se zainteresirani mogu educirati u drugim središtima kao što su Varaždin i Zagreb, što poskupljuje njihovo školovanje te iziskuje više vremena radi putovanja, odlučili smo pregovarati o mogućnostima otvaranja specijalističkog studija zajedno sa Visokom školom koja propagira poduzetnički način razmišljanja. – izjavio je gradonačelnik Škvarić.

Ukoliko se javi dovoljan broj zainteresiranih, za potrebe Visoke škole predviđeno je uređenje prostora na Trgu prvog hrvatskog sveučilišta 4 kojeg su gosti posjetili. Osim toga razgledali su i Dom kulture u kojem razmišljaju postaviti studentsku referadu radi lakšeg komuniciranja s potencijalnim studentima.