Novosti i informacije

05.10.2021

Obilježen Europski tjedan sporta

"Velik broj vas djece koja ste se okupili danas na Sportskom centru u Lepoglavi i provodite dan baveći se sportom potvrđujete da je Grad Lepoglava zaista Europski grad sporta. Sport je važan za vaš razvoj i zato nastojte provoditi što više vremena baveći se njime. Grad Lepoglava stvorio je uvjete za bavljenje sportom na cijelom gradskom području, a na vama je da ih iskoristite i pri tom uživate i družite se.", poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić učenicima koji su u okviru obilježavanja Europskog tjedna sporta okupili na Sportsko rekreacijskom centru u Lepoglavi gdje je održano sportsko natjecanje osnovnoškolaca iz lepoglavske škole u trčanju. Najbržim su trkačima pripale medalje koje im je uručio gradonačelnik Marijan Škvarić.

Tijekom tjedna u kojem je obilježen Europski tjedan sporta istovjetne aktivnosti održane su i u OŠ Ivana Rangera iz Kamenice i OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice dok su s dječjim vrtićima u Lepoglavi, Višnjici i Žarovnici za vrtićke mališane organizirane razne sportske igre. 

Manifestaciju kojom je u Gradu Lepoglavi obilježen Europski tjedan sporta organizirala je Zajednica sportskih udruga Grada Lepoglave, a okupila je više od 800 djece. Glavna tema kampanje, kao i u prethodnima, bila je „#BeActive“, a provodila se s ciljem poticanja javnosti na tjelesnu aktivnost i to ne samo u tom tjednu već tijekom cijele godine.