Novosti i informacije

03.11.2021

Odana počast Marijanu Matišiću

Prije tri desetljeća, 3. studenog 1991. godine, u mjestu Miškovići na otoku Pagu, izvršavajući zadatak pratnje misije Europske zajednice, u prometnoj nesreći smrtno je stradao Marijan Matišić. Na obljetnicu pogibije počast su Marijanu, koji je od početka neprijateljske agresije na Hrvatsku aktivno sudjelovao u obrani njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, na lepoglavskom gradskom groblju, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća, odali članovi njegove obitelji, gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić te članovi Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava i ivanečkog ogranka HVIDRA-e.

"Danas smo ovdje na grobu jednog od 12-orice poginulih hrvatskih branitelja s područja Grada Lepoglave kako bi mu, i nakon 30 godina od pogibije, odali dužnu počast i zahvalili na nemjerljivom doprinosu koji je dao u stvaranju slobodne Hrvatske. Njegovu kao i žrtvu svih hrvatskih branitelja nikad ne smijemo zaboraviti.", poručio je gradonačelnik Škvarić.

Ispred Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava njen je predsjednik Tomo Jakop obitelji poginulog Marijana Matišića uručio reprodukciju slike "12 bijelih golubova za 12 poginulih hrvatskih branitelja", autora Mirka Bajsića. Riječ je o slici posvećenoj 12-orici poginulih hrvatskih branitelja s područja Grada Lepoglave čije će reprodukcije Udruga branitelji Hrvatske Lepoglava uručiti njihovim obiteljima.