Novosti i informacije

16.03.2020

Održana Skupština Udruge antifašističkih boraca i antifašista

- Potrebno je još više ukazivati na povijesne činjenice i educirati mlade o važnosti antifašističke borbe i doprinosu pripadnika NOB-a u borbi protiv svjetskog zla – poručio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač na održanoj sjednici Skupštine Udruge antifašističkih boraca i antifašista Ivanec održanoj u Lepoglavi.

Uz pozdrave okupljenima, zamjenik gradonačelnika Kovač osvrnuo se na neprihvatljivo omalovažavanje antifašističke borbe i pripadnika partizanskog pokreta od strane političke desnice nazvavši ga opasnim oblikom javne politike. 
Budući da je na Skupštini bilo riječi o obnovi spomen obilježja žrtvama fašističkog terora te pripadnicima NOB-a, Kovač je okupljenima poručio da je u planu i programu Grada Lepoglave njihova obnova, prije svega Spomen groblja u Lepoglavi. 

Na održanoj sjednici Skupštine, predsjednica Udruge Marija Varović okupljene je članove podsjetila na aktivnosti provedene u protekloj godini, a koje su se uglavnom odnosile na obilježavanje značajnijih datuma i događaja vezanih za narodnooslobodilačku borbu. Pri tom je navela niz obilježavanja na kojim su sudjelovali članovi Udruge kao i ona obilježavanja koje je organizirala Udruga na području svog djelovanja – gradova Lepoglave i Ivanca. Skupštini je, ispred Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije, nazočio Marijan Ciglar.