Novosti i informacije

10.06.2022

Održana vatrogasna vježba u Višnjici

Dim koji se širio prizemljem OŠ Izidora Poljaka u Višnjici uzbunio je zaposlenike škole koji su odmah po uočenoj opasnosti pokrenuli evakuaciju učenika i svih zaposlenika te su o požaru u objektu škole obavijestili vatrogasce. Nedugo nakon toga oglasila se vatrogasna sirena. Ubrzo na mjesto događaja dolaze vatrogasne snage domicilnog vatrogasnog društva - DVD-a Višnjice i započinju s intervencijom. Nakon njih, pristižu i vatrogasne snage DVD-a Kamenice, DVD-a Lepoglave i DVD-a Kaznionice u Lepoglavi te započinje združena intervencija svih vatrogasnih postrojbi Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave.

Srećom, radilo se o vježbi koja je za cilj imala provjeru spremnosti OŠ Izidora Poljaka Višnjica da organizirano i sigurno, u što kraćem vremenu, izvrši evakuaciju svih koji su u trenutku ugroze nalaze u školskom objektu te spremnost vatrogasnih snaga VZGL na zajedničko djelovanje.

- Ovom smo vježbom željeli provjeriti kako vatrogasne snage Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave pristupaju intervenciji i djeluju na terenu prilikom većeg požara. Imali smo prigode uvjeriti se da to rade dobro te da posjedujemo puno opreme. Zadovoljni smo i brojem vatrogasaca koji su se odazvali pozivu na intervenciju s obzirom na to da je održana u prijepodnevnim satima radnog dana. Sve planirano odrađeno je savršeno i bez greške., zaključio je zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave Vedran Horvat.

Pohvale vatrogascima uputio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić koji je pratio vježbu.

- Pokazali ste da ste spremni, osposobljeni i dobro opremljeni intervenirati i u najzahtjevnijim situacijama poput ove. Vježbu ste odradili besprijekorno na čemu vam čestitam. Nadamo se da neće biti potreba za stvarnim intervencijama, no ako do njih dođe znamo da možemo računati da ćete svoju zadaću uspješno izvršiti., poručio je vatrogascima gradonačelnik Škvarić.