Novosti i informacije

04.12.2019

Otvorena izložba "Likovni i književni stvaraoci Lepoglave"

- Zadovoljstvo je biti gradonačelnik grada s toliko puno kreativnih i nadarenih ljudi koje smo okupili i na jednom mjestu javnosti predstavili dio njihova stvaralaštva – rekao je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić otvarajući u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca izložbu "Likovni i književni stvaraoci Lepoglave".

Na izložbi su predstavljena djela 30 autora, književnih i likovnih stvaraoca s područja Grada Lepoglave.

- Ova je izložba nadogradnja u neko više znanje o lepoglavskim likovnim stvaraocima. Lepoglavsko likovno stvaralaštvo svojom širinom, brojnošću autora, tema i izraza, svojim djelom prati procese dozrijevanja, a prihvaća i nove utjecaje – istaknuo je recenzent likovnog dijela izložbe Zlatko Baranašić, dok je recenzentica na izložbi predstavljenog književnog stvaralaštva, prof. Olja Gregur kazala da je na izložbi predstavljena umjetnost pisane riječi koja, što je dobro, nalazi svoj put do čitatelja.

Dio pisanih riječi predstavljenih autora, koji su ih sami ovom prigodom kazivali, pronašle su put do okupljenih u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca gdje je izložba otvorena. 
Izložba je otvorena uz glazbeni program učenica 4. razreda srednje glazbene škole iz Varaždina, solistice Anett Glavak uz pratnju Hane Horvat na klavinovi.
Otvorenje izložbe "Likovni i književni stvaraoci Lepoglave" dio je programa obilježavanja Dana Grada Lepoglave.