Novosti i informacije

29.10.2019

Počeli radovi rekonstrukcije nogometnog igrališta u Lepoglavi

Ovih su dana započeli radovi rekonstrukcije velikog nogometnog igrališta na Sportskorekreacijskom centru u Lepoglavi. Riječ je o radovima u okviru kojih će, uz postavljanje drenažnog i sustava za navodnjavanje, stari travnjak biti zamijenjen novim. 
Radovi rekonstrukcije nogometnog igrališta vrijedni su 450.418,83 kune s PDV-om, a temeljem provedenog natječaja dodijeljeni su tvrtki Maxmar grupa s kojom je gradonačelnik Marijan Škvarić, ispred Grada Lepoglave, 25. srpnja ove godine potpisao ugovor o njihovom izvođenju. Više od polovicu potrebnih sredstava za realizaciju ovog projekta, riječ je o 252.000 kuna, Grad Lepoglava je osigurao na natječaju Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad. Preostali dio Grad će osigurati iz vlastitog proračuna.

- Ovaj projekt nastavak je započetih ulaganja u izgradnju i obnovu sportske infrastrukture na području Grada Lepoglave. Svjesni smo važnosti sporta, a ulaganjem u sportsku infrastrukturu stvaramo uvjete za bavljenje sportom kako na rekreativnoj razini tako i u okviru sportskih klubova koji djeluju na gradskom području. Svaka uložena kuna u razvoj sporta višestruko se vraća zajednici, što je posebice važno, zdravljem i zadovoljstvom njenih članova – istaknuo je gradonačelnik Škvarić dodajući da je na području Grada Lepoglave, u gradski mjesnim odborima, izgrađeno 11 sportskih igrališta te da će se nakon uređenja travnjaka nastaviti s uređenjem Sportsko-rekreacijskog centra. U planu je uređenje svlačionica i samog objekta te atletske staze. 

Inače, temeljem potpisanog ugovora, izvođač radova obavezan je radove rekonstrukcije nogometnog igrališta u Lepoglavi, koje je započeo uklanjanjem starog travnjaka, završiti najkasnije do 1. lipnja 2020. godine.