Novosti i informacije

15.08.2020

Područje Grada Lepoglave pogodilo snažno oborinsko nevrijeme

U večernjim je satima 14. kolovoza područje Grada Lepoglave pogodila nevrijeme. U kratkom je vremenskom periodu pala obilna kiša, najviše na području naselja Žarovnice, Kamenice i Kameničkog Podgorja. Zbog velike količine oborina na tom je području došlo do izlijevanja vode iz vodotoka te pojave oborinskih voda koje su se slijevale u kuće građana plaveći podrumske i prizemne prostore. Momentalno su intervenirale vatrogasne snage Grada Lepoglave iz triju vatrogasnih društava - DVD-a Lepoglave, DVD-a Kamenice i DVD-a Višnjice ispumpavajući vodu te radeći propuste kako bi na kritičnim mjestima preusmjerili vodu. Došlo je i do pojave klizišta, a stradali su i poljoprivredni usjevi – što od poplave, a što od vjetra i tuče koja je pri tom padala.
Došlo je i do oštećenja komunalne infrastrukture, a promet je na brojnim lokalnim i županijskim cestama bio otežan zbog nastalih oštećenja, klizišta, izlijevanja vode iz korita te nanosa šljunka, zemlje i granja koje je voda donijela na prometnice. 
Ujutro, drugog dana na teren su izašle komunalne službe Grada Lepoglave te gradonačelnik i njegov zamjenik te, nakon boravka na terenu i za vrijeme trajanja nevremena i intervencije vatrogasnih snaga, obišli teren na kojem je krenula nužna i hitna sanacija te zbrajanje šteta.