Novosti i informacije

29.04.2019

Predstavljena aplikacija eInfoModul

U organizaciji tvrtke Dasosoft i Grada Lepoglave te pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, u Lepoglavi je, u Domu kulture, predstavljena aplikacija eInfoModul. Riječ je komunikacijskom modulu, najnovijem softverskom proizvodu tvrtke Dasosoft iz Lepoglave, koji korisnicima pruža brojne informacije vezane za područje na kojem se nalaze.

- Aplikacija je rađena tako da bude što je moguće jednostavnija za korištenje. Skeniranje kamerom mobilnog uređaja vrši se interakcija između sustava i korisnika. Pri tom se aplikacija ne mora instalirati na mobilni uređaj već joj se pristupa upisivanjem adrese u web preglednik – pojasnio je Davor Šoštarić, direktor tvrtke Dasosoft.

Modul na vrlo jednostavan način prepoznaje objekt koji se gleda kroz kameru mobilnog telefona pružajući korisniku informacije vezane za taj objekt u obliku tekstualne, audio-video ili foto poruke. 
Modul se može se koristiti za razne namjene – kao elektronska oglasna ploča, za automatsku prijavu u liječničkim ordinacijama, kao izvor informacija o objektima koji se nalaze u okolini korisnika te za brojne druge namjene koje lokalnoj upravi daju novu dimenziju komunikacije s građanima i posjetiteljima.

- Namjera nam nije orijentirati se samo na hrvatskog tržište već i na zemlje u regiji i Europskoj uniji pa i na američko tržište – istaknuo je Šoštarić. 

Lepoglava i Varaždin prva su dva grada koji su obuhvaćena ovom aplikacijom.

- Grad Lepoglava ima bogatu povijest i baštinu, ima brojna događanja te brojne krasne priče koje želimo podijeliti s našim građanima i posjetiteljima. Tražili smo partnera koji će nam u tome pomoći i našli smo ga u tvrtki Dasosoft i Davoru Šoštariću, Lepoglavčanu i hrvatskom branitelju. On pokazuje kako se netko tko se borio u ratu i sad može boriti za dobrobit svoga kraja i domovine – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić.

Tijekom predstavljanja eInfoModula nazočnima su predstavljene njegove mogućnosti na primjeru Grada Lepoglave. Ovisno o objektu prepoznatom korištenjem kamere mobilnog uređaja na ekranu su se izmjenjivale tekstualne, foto i video poruke. Predstavljena je mogućnost njegove primjene u određenim situacijama, na primjer na izložbama, kod odlaska u trgovinu ili liječniku. Gradonačelnik Marijan Škvarić ovom je prigodom pozvao da se Gradu Lepoglavi jave svi zainteresirani koji žele da se informacije o njihovim tvrtkama, ustanovama ili organizacijama nađu u ovom modulu.