Novosti i informacije

30.05.2017

Prijem za goste iz Turske, Grčke i Poljske

Gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač pozdravili su u Lepoglavi članove projektnih timova škola iz Turske, Grčke i Poljske koji u okviru projekta "I am being an ecological person" borave u Višnjici. Riječ je o projektu koji se provodi u okviru Erasmus + KA 2 programa, a u kojem je jedan od partnera upravo OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice.

Susret u Višnjici na transnacionalnom partnerskom sastanku drugi je takav susret projektnih partnera, nakon prvog održanog u Turskoj, na kojem se analiziraju dosad provedene i dogovaraju projektne aktivnosti koje slijede, a među kojima je i dolazak u Višnjicu učenika triju navedenih škola u ožujku iduće godine.

Gradonačelnik Škvarić i njegov zamjenik Kovač poželjeli su gostima dobrodošlicu te ih upoznali s bogatom kulturno-povijesnom baštinom grada Lepoglave.
Tom je prigodom gradonačelnik Škvarić istaknuo da je i ovaj projekt u kojem sudjeluje ustanova s područja grada Lepoglave jedan u nizu europskih projekata realiziranih na gradskom području. Posebno zadovoljstvo izrazio je činjenicom da je riječ o obrazovnom projektu.

Gosti iz Turske, Grčke i Poljske upoznali su se s načinom izrade lepoglavske čipke te razgledali Dom kulture, župnu crkvu i čipkarski muzej.