Novosti i informacije

09.02.2016

Priprema projekta prekograničnog biciklističkog parka

Dobra suradnja sa slovenskim općinama rezultirala je pozivom na sudjelovanje u još jednom projektu kojim Grad Lepoglava nastoji oplemeniti i poboljšati svoju turističku ponudu, a samim time i turističku zonu Haloze-Zagorje. Upravo je to bila tema posljednjeg sastanka u slovenskoj općini Cirkulane na kojem su sudjelovali zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač i voditelj projektno-razvojnog ureda Emil Tkalec.

- S obzirom na trenutnu situaciju koja nas je zadesila zbog gubljenja brdsko-planinskog statusa koji nam je donosio nekoliko milijuna kuna godišnje u Proračun, primorani smo danas više nego ikad tražiti sredstva iz EU. I to radimo intenzivno od početka ove godine. Reference Grada Lepoglave iz prijašnjih godina utjecale su na pozitivnu reputaciju koja nas čini dobrim potencijalnim partnerima na raznim natječajima. Jedna od novih projektnih priča koju pokrećemo u suradnji hrvatskih i slovenskih općina turističke zone Haloze-Zagorje je prekogranični biciklistički park koji se proteže i našim krajem – kazao je zamjenik gradonačelnika Kovač i napomenuo kako je želja Grada na taj način oplemeniti turističku ponudu lepoglavskog kraja, popularizirati biciklizam i razviti biciklističku infrastrukturu Višnjice, Zalužja i Zlogonja.

Predstojeće aktivnosti odnose se na pripremu projektne dokumentacije i sam raspis EU fonda INTERREG na koji Grad Lepoglava kani kandidirati nekoliko projekata s hrvatskim i slovenskim partnerima.