Novosti i informacije

10.12.2021

Program obilježavanja Dana Grada Lepoglave i Dana župe Lepoglava

Povodom Dana Grada Lepoglave i Dana župe Lepoglava, u srijedu 8. prosinca u 17h održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća u Domu kulture. Na sjednici bit će dodijeljena javna priznanja Grada Lepoglave kao i svečano potpisivanje povelje o bratimljenju s gradom Kiskunhalas. Ranije istoga dana u 10h kod centralnog križa na groblju u Lepoglavi položit će se vijenci za poginule branitelje u Domovinskom ratu, dok je u 11h  sveta misa.

U ponedjeljak 6. prosinca bit će održana podjela darova djeci povodom blagdana Sv. Nikole.  

U utorak, 7. prosinca u 15,30h ispred crkve Blažene Djevice Marije krenut će procesija prema postajama križnog puta bl. Alojzija Stepinca, a u 17h u crkvi Blažene Djevice Marije održat će se sveta misa.

U petak, 10. prosinca u 19h u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca Lepoglava predstavit će se zbirka pjesama Ljiljane Vuglači Mušmule je okitio snijeg.

Svakako treba istaknuti i čaroban Advent u Lepoglavi koji je neizostavan dio programa - od 15. prosinca pa sve do 9. siječnja moći će se uživati u blagdanskom ugođaju. Posjetitelje očekuje klizalište, glazbena događanja, raznolika gastro ponuda te prigodni božićni sajam.