Novosti i informacije

20.04.2020

Proradila E-tržnica Grada Lepoglave

Ovih je dana s radom počela virtualna E-tržnica Grada Lepoglave na kojoj svoje proizvode građanima nude obiteljska poljoprivredna gospodarstva.
Riječ je o projektu nastalom kao rezultat inicijative i zajedničkog angažmana Grada Lepoglave, Turističko kulturno informativnog centra i obrta Emicca koji je izradio web platformu na kojoj OPG-i građanima nude svoje poljoprivredne proizvode.

- Ideja da pokrenemo ovako nešto postoji već duže vrijeme no trenutna situacija s epidemijom koronavirusa potaknula nas je da ubrzamo realizaciju ovog projekta kojim želimo pomoći građanima da dođu do kvalitetnih domaćih poljoprivrednih proizvoda, ali i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima da plasiraju svoje proizvode na tržište. Pretpostavili smo da će se uskoro omogućiti nesmetano kretanje na području Varaždinske županije te da će građani sami moći otići u nabavku, no unatoč tome apeliramo da ostanu doma i iskoriste ovu E-tržnicu za nabavku poljoprivrednih proizvoda. Naime, građani mogu kontaktirati OPG-e da im dostave proizvode na kućni prag. Onima koji pak moraju sami otići u nabavku sada imaju prigodu da prvo nađu proizvode na aplikaciji, kontaktiraju proizvođača i tako ciljanim odlaskom do proizvođača smanje kretanje na najmanje moguće – pojasnio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Aplikacija E-tržnica Grada Lepoglave i dalje je otvorena za sve OPG-e koji žele svoje proizvode nuditi na ovoj online tržnici.

- Pozivamo sve OPG-e koji još nisu da se upišu u bazu i ponude svoje proizvode na E-tržnici Grada Lepoglave. Dovoljno je samo da nam dostave naziv svog OPG-a, popis proizvoda koje nude, kontakt (telefon i adresu e-pošte), adresu, web adresu, fotografiju OPG-a (ako je imaju). Navedene podatke mogu poslati na internet adresu: info@tkic.hr - poručio je direktor TKIC-a Damjan Županić uz napomenu da je upis u bazu E-tržnice Grada Lepoglave besplatan.