Novosti i informacije

04.09.2020

Protekla sportska godina bila je u znaku značajnih gradskih ulaganja u sport

- Proteklu sportsku godinu obilježila se značajna ulaganja Grada Lepoglave u sport, prije svega u¸razvoj sportske infrastrukture, što je rezultiralo i dobrim sportskim rezultatima.Istaknuo bih gotovo pola milijuna kuna vrijedno ulaganje u uređenje nogometnog igrališta na Sportsko-rekreacijskom centru u Lepoglavi, zatim uređenje tamošnjih svlačionica te izgradnju igrališta u Zlogonju. Pored toga, Grad je iz proračuna izdvojio gotovo 800.000 kuna za rad gradske Zajednice sportskih udruga odnosno sportskih klubova i udruga, za poticanje izvrsnosti te održavanje sportski manifestacija i aktivnosti – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić dodajući da Grad Lepoglava, i nakon što je 2015. godine prvi u Hrvatskoj nosio titulu Europskog grada sporta, i nadalje grad sporta u punom smislu te riječi. O tome je gradonačelnik Škvarić govorio povodom održane sjednice Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave kojoj je nazočio i koju je iskoristio kako bi svim sportašima i sportskim djelatnicima te vodstvu Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, na čelu s predsjednikom Tonkom Županićem, čestitao na ostvarenim rezultatima i provedenim aktivnostima.

A da su rezultati bili dobri, a aktivnosti brojne potvrdilo je izvješće o radu Zajednice u kojem se također ističe odlična suradnja Grada i Zajednice kao polazna osnova za uspješno provođenje i realizaciju sportskih planova. 

- Tijekom cijele godine imali smo otvorenu, sadržajnu i svrhovitu komunikaciju s gradonačelnikom. Razgovaralo se o nizu problema koji su prisutni u sportu, a poseban naglasak bio je na realizaciji kapitalnih ulaganja u sportsku infrastrukturu – sanaciji i rekonstrukciji glavnog nogometnog igrališta i adaptaciji svlačionica na Sportsko-rekreacijskom centru. Na inicijativu gradonačelnika za natjecateljske klubove u 2019. godini osiguran je značajan iznos financijskih sredstava za financiranje osnovnih troškova. Jednako tako, gradonačelnik je prihvatio inicijativu predsjednika i tajnika Zajednice koji su predložili sufinanciranje stručnog kadra u klubovima, a čime se željelo dodatno nagraditi i stimulirati ljude koji rade stručne poslove u sportu. Godinama naglašavamo izvrsnu suradnju s gradonačelnikom, njegovo razumijevanje i povjerenje te veliku pomoć u svim projektima koje smo zajednički provodili s ciljem podizanja kvalitete sportske infrastrukture na području Grada te stvaranje kvalitetnih referenci kroz organizaciju raznih sportskih manifestacija
lokalnog, županijskog, državnog i međunarodnog karaktera, navodi se u izvješću Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave za 2019. godinu u kojem se zaključuje da su sportski radnici Zajednice dokazali svoje kvalitete odgovornim upravljanjem financijama i imovinom te pribavljanjem dodatnih financijskih i materijalnih sredstava za provođenje vlastitih aktivnosti te da su u suradnji s Gradom pokrenuli značajna financijska ulaganja u sportsku infrastrukturu pripremivši pri tom planove za revitalizaciju starih i izgradnju novih sportskih sadržaja, dok su lepoglavski sportaši svojim uspjesima potvrdili perspektivu koja će, očekuje se, s osiguranom financijskom stabilnošću donijeti napredak i u rezultatskom smislu.