Novosti i informacije

21.12.2019

Samo dva mjeseca od početka radova objekt budućeg dječjeg vrtića u Višnjici pod krov

Samo dva mjeseca od polaganja kamena temeljca zgrada budućeg dječjeg vrtića u Višnjici je stavljena pod krov. Zadovoljstvo brzinom i kvalitetom radova izrazili su svi koji su u subotu, 21. prosinca bili u obilasku gradilišta ovog za Višnjicu i Grad Lepoglavu značajnog projekta. 
Gradonačelniku Marijanu Škvariću, njegovom zamjeniku Hrvoju Kovaču, predsjedniku Gradskog vijeća Robertu Dukariću i državnom tajniku u Ministarstvu obrane Zdravku Jakopu u obilasku gradilišta pridružili su se članovi Gradskog vijeća i mjesnih odbora te predstavnici ustanova, javnih tvrtki i institucija s područja Grada Lepoglave.

- Izgradnjom vrtića u Višnjici i adaptacijom zgrade dječjeg vrtića u Lepoglavi, koja je također u tijeku, stvaramo uvjete da sva djeca s gradskog područja pohađaju vrtić. Važno je da i u ovom lijepom kraju stvorimo uvjete za ostanaka i još više podignemo životni standard mještana ovog kraja, a vrtić koji gradimo jedan je od važnih čimbenika za ostvarenje tog cilja – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić dodajući da vrtić u Višnjici Grad Lepoglava gradi vlastitim sredstvima.

- Izuzetno sam zadovoljan i sretan što se naš san postaje stvarnost. Sretan sam što danas stojimo pod krovom budućeg vrtića u Višnjici. Osim Gradu Lepoglavi i svima koji su želju mještana Višnjice pretočili u ovaj projekt, između ostalih vijećniku Josipu Čeligu i gradonačelniku Marijanu Škvariću koji je prihvatio naš prijedlog, zahvalan sam Vladi Republike Hrvatske koja je omogućila punjenje gradskog proračuna čime su stvoreni uvjeti za pokretanje ovakvih investicija – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić.

Vrtić koji se gradi veličine je 500 četvornih metara i moći će ga pohađati do 60 djece. Vrijednost radova je 3.884.486 kuna, a pridoda li se tome i kasnije opremanje vrtića i uređenje okoliša, cijena će narasti do 4.5 milijuna kuna. Gradnju vrtića financira Grad Lepoglava ispred kojeg je gradonačelnik Škvarić izrazio nadu da će se u opremanje vrtića uključiti i Vlada Republike Hrvatske.
Vjeru da će pomoć za opremanje vrtića stići s državne razine izrazio je državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop.

- Kao članu Vlade drago mi je da smo povećanjem proračuna lokalnih jedinica stvorili uvjete i Gradu Lepoglavi za izgradnju ovog vrtića. Kao Višnjičarcu znam koliko će vrtić značiti žiteljima Višnjice, ali i okolnih krajeva – poručio je Jakop. Prema najavama izvođača, tvrtke TTG iz Višnjice radovi bi trebali biti završeni do ljeta iduće godine.

- Budući da smo tvrtka iz Višnjice dodatno pazimo na svaki segment gradnje, radimo poboljšanja vodeći brigu da pri tom ne izlazimo iz zadanih financijskih okvira. Ovakve su investicije izuzetno važne jer podižu životni standard, ali omogućavaju i dodatna zapošljavanja – istaknuo je direktor tvrtke Zgrebec Tomica poručujući da će radovi biti završeni prije roka i da će djeca u vrtić moći ući početkom ljeta iduće godine.