Novosti i informacije

24.10.2017

Sastanak čelnih ljudi Grada s ministrom pravosuđa

Ministar pravosuđa Republike Hrvatske Dražen Bošnjaković sastao se tijekom svog radnog boravka u Kaznionici u Lepoglavi i s čelnim ljudima Grada Lepoglave – gradonačelnikom Marijanom Škvarićem i njegovim zamjenikom Hrvojem Kovačem.

Sastanak je održan u prostorima Grada Lepoglave gdje je ministar pravosuđa upoznat s problematikom vezanom za imovinsko-pravne odnose vezane za zemljišta i objekte u vlasništvu Republike Hrvatske, a kojima na prostoru grada Lepoglave raspolaže Ministarstvo pravosuđa. Riječ je o imovini koja nerijetko predstavlja problem u realizaciji gradskih programa i projekata, a u slučaju derutnih objekata, za koje Grad ima planove staviti ih u funkciju, i opasnost za građane.

Ministar je upoznat i s gradskim programom razvoja komunalne infrastrukture koja se također tiče i Kaznionice u Lepoglavi, prvenstveno o izgradnji kanalizacijskog sustava.

Razgovaralo se i o potrebi nabavke vatrogasnog vozila koje bi povećalo stupanj zaštite od požara na području grada Lepoglave, odnosno u Kaznionici.

- Razgovarali smo o svim otvorenim pitanjima vezanima za Kaznionicu i Grad Lepoglavu. Ono što je na sastanku dogovoreno je da konkretno krenemo u rješavanje otvorenih pitanja. Moram priznat da nisam bio upoznat da postoji toliko stvari koje možemo zajednički riješiti. U Lepoglavi je puno nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske, a na upravljanju Ministarstva pravosuđa. Naše temeljno načelo je da tamo gdje država nema interes za određenu imovinu da se ona, u suradnji s Ministarstvom državne imovine, prenese na upravljanje jedinici lokalne samouprave, u ovom slučaju Gradu Lepoglavi. Želimo da se s tim nekretninama raspolaže u korist građana. Šteta bi bilo da ona stoji neiskorištena, a postoje gradski planovi i programi za njihovo korištenje – istaknuo je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković dodajući kako vjeruje da će se u budućnosti po ovim pitanjima postići konkretni rezultati.