Novosti i informacije

09.01.2018

Savjet mladih krenuo s prvim aktivnostima

Nakon konstituirajuće sjednice Savjeta mladih grada Lepoglave na rasporedu je bila i prva radna. Mladi su savjetnici raspravljali o deset točaka koje su se našle na Dnevnom redu, a sjednici je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač održavši pritom kratku prezentaciju uloge Savjeta mladih u procesima donošenja odluka u Lepoglavi.

Otvorivši sjednicu, predsjednica Savjeta mladih grada Lepoglave Martina Lončarek predstavila je Program rada Savjeta mladih kojeg je usvojilo Gradsko vijeće te otvorila raspravu po pitanju planiranih aktivnosti za prvi kvartal. Članovi Savjeta mladih složili su se kako je važno nastaviti dosadašnju praksu raznih aktivnosti koje su se pokazale izrazito dobrim za mlade poput Festivala mladih Jailhouse, inicijative „Idemo na PRC“ te omogućavanja cjelovečernjeg korištenja igrališta u lepoglavskom parku.

Nastavit će se također stalna edukacija članova Savjeta mladih kako bi mogli još stručnije, konkretnije i kvalitetnije sudjelovati na sjednicama Gradskog vijeća i drugih radnih tijela Grada Lepoglave u kojima Savjet mladih ima svoje predstavnike. Također, Savjet mladih javno poziva sve mlade u Lepoglavi da im dostave svoje prijedloge, komentare i kritike kako bi Savjet mladih mogao još direktnije predstavljati interese mladih i inicirati rješavanje problema s kojima se mladi susreću.

Visoka razina participacije Savjeta mladih grada Lepoglave u procesima donošenja odluka u Lepoglavi nastavit će se ulogom Savjeta mladih putem svojih predstavnika u spomenutim radnim tijelima. Jednoglasnim su odlukama članovi Savjeta mladih kao svoje predstavnike tako predložili Nikolinu Vrtar u Povjerenstvo za dodjelu stipendija, Darija Mileca u Vijeće za prevenciju kriminaliteta te Martinu Lončarek u Savjet za socijalnu politiku.

Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač potom je održao prezentaciju „Savjeti mladih – Što i kako?“ uz kraće predavanje o ulozi Savjeta mladih u Lepoglavi kao i važnosti participativne demokracije kroz načela strukturiranog dijaloga i supsidijarnosti, a u kojima sudjeluju mladi u Lepoglavi.