Novosti i informacije

17.08.2017

Sezona radova u gradu Lepoglavi

Na području grada Lepoglave aktivna su brojna gradilišta. Riječ je uglavnom o radovima uređenja i izgradnje komunalne infrastrukture kojima će se dodatno povećati komunalni standard, a time i kvaliteta življenja na gradskom području. 

Radove je u pratnji djelatnika gradske komunalne službe obišao gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić. Obišao je područje Mjesnog odbora Lepoglavska Ves gdje traju radovi na modernizaciji lokalnih nerazvrstanih cesta i to na dionicama "Huteni – Druški" i "Horvati – Gaj", koje se pripremaju za postavljanje asfaltnog tepiha. Već ranije obišao je radove na modernizaciji dionica nerazvrstanih cesta na području Mjesnog odbora Zlogonje i Mjesnog odbora Gornja Višnjica. Riječ je o radovima koji se provode u okviru gradskog Programa modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta, a kojim se u ovoj godini planira modernizirati novih 1200 metara lokalnih nerazvrstanih cesta koje će omogućiti lakši pristup gradskim područjima do kojih je teško ili nemoguće bilo doći osobnim automobilima pa i poljoprivrednim strojevima.

Na visinskom području Borja traju intenzivni radovi izgradnje buduće vodospreme s precrpnom stanicom koji će biti dio Varkomovog vodoopskrbnog sustava. Vrijednost investicije je oko milijun kuna, a financira je tvrtka Varkom.
- Zahvaljujući suradnji Grada Lepoglave i tvrtke Varkom širimo vodoopskrbnu mrežu na gradskom području dajući prigodu građanima da se na nju priključe. Ova vodosprema omogućit će sigurnu opskrbu kućanstvima kvalitetnom vodom s Ivančice – istaknuo je gradonačelnik Škvarić prilikom obilaska radova u Borju.

Gradonačelnik Škvarić obišao je i gradsko groblje u Lepoglavi kako bi se na licu mjesta utvrdio potrebe za saniranjem oštećenja prilaznih cesta te dinamiku održavanja groblja. Na groblju u Kamenici izrazio je zadovoljstvo završenim radovima sanacije i uređenja grobne kuće, koje je u jednom dijelu financirao i Grad Lepoglava.

Hrvatske su vode i dalje aktivne na području grada Lepoglave. Naime, intenzivno uređuju vodotoke potoka. Trenutno se, košenjem trave i drugog raslinja, uređuje korita potoka na području Dunaja, nakon čega će na isti način biti uređena korita potoka u Žarovnici i Kamenici.
- Hrvatske vode već nekoliko mjeseci na području grada Lepoglave izvode brojne zahvate uređenja vodotoka. Njihova prisutnost rezultat je i dobre suradnje s Gradom Lepoglavom. Želimo u vrijeme suša urediti vodotoke kako bi spremni dočekali kišna razdoblja uslijed kojih je dolazilo do poplava koje su građanima zadavala brojne probleme i pričinjavala materijalnu štetu – rekao je gradonačelnik Škvarić.