Novosti i informacije

07.10.2020

Traju radovi na sanaciji klizišta u Ulici Gorica i Ulici svetog Ivana

Na području Mjesnog odbora Lepoglava, točnije u Ulici Gorica i Ulici svetog Ivana traju radovi na sanaciji klizišta odnosno klizištem oštećenih tamošnjih nerazvrstanih cesta. Da radovi napreduju planiranim tijekom uvjerio se gradonačelnik Marijan Škvarić koji je u pratnji predstavnika MO Lepoglava, prevođenih predsjednicom Marijom Ribić, obišao gradilište.

- Vidljivo je da radovi napreduju i da će, na zadovoljstvo svih, a prije svega građana s ovog područja, oni biti, u skladu s planovima, uspješno privedeni kraju. Klizišta su nam proteklih godina stvorila velike probleme, oštetila su komunalnu infrastrukturu za čiju je sanaciju potrebno utrošiti značajna sredstva koja ulažemo da bismo stvari vratili na stanje prije pojave klizišta. No, vodeći brigu o potrebama građana, a u skladu s mogućnostima, saniramo nastala oštećenja kao što to trenutno činimo na području Mjesnog odbora Lepoglava – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Troškovi sanacije navedenih klizišta iznose 1.617.000 kuna na koliko je potpisan ugovor s tvrtkom TTG iz Višnjice kojoj je Grad Lepoglava, nakon provedenog natječaja, povjerio radove. Za realizaciju ovog projekta Grad je ostvario potporu Hrvatskih voda u visini od 70 % troškova sanacije. Naime, Hrvatske vode sufinanciraju troškove sanacije klizišta i odrona nastalih djelovanjem erozija i bujica kojima je ugrožena javna infrastruktura županijskih cesta i nerazvrstanih cesta. Ostatak sredstava osiguran je gradskim proračunom.

- Za provedbu ovog, kao i brojnih drugih projekata koje provodimo, većinu sredstava osigurali smo iz drugih izvora još jednom potvrdivši da znamo kako pripremiti i uspješno provesti projekte odnosno osigurati sredstva iz drugih izvora. To nam omogućava da proračunska sredstva koja tako uštedimo, usmjerimo u realizaciju drugih projekata – zaključio je gradonačelnik Škvarić.