Novosti i informacije

16.05.2017

Traju radovi uređenja potoka na gradskom području - nakon Kameničkog Podgorja mehanizacija se seli u druge dijelove grada

Paralelno s dovršetkom zahvata na uređenju potoka u Kameničkom Podgorju utvrđuju se nedostaci i problematični dijelovi te potrebni zahvati na vodotocima potoka koji su ušli u ovogodišnji program uređenja vodotoka Hrvatskih voda. 

Tim će programom biti obuhvaćena sanacija vodotoka na području Lepoglavske Vesi, Borja, Sestranca te na području MO Viletinec – Vulišinec, na djelu vodotoka potoka Dunaj.
- U suradnji s Hrvatskim vodama, a u skladu s dogovorenim programom, krenulo se u uređenje vodotoka na gradskom području prvenstveno s ciljem otklanjanja opasnosti od pojave poplava. Svjedoci smo da uslijed obilnih kiša dolazi do izlijevanja vodotoka potoka i poplava koje pričinjavaju štetu našim građanima. U Kameničkom Podgorju uređeno je korito potoka Kamenica i sanirano klizište na županijskoj cesti koji je nastalo zbog bujica. Poseban problem stvaraju potoci bujičari podno Ivančice te je njihovo uređenje s razlogom visoko na listi prioriteta kad je sanacija u pitanju. Stoga se po završetku radova u Kameničkom Podgorju mehanizacija seli u druge dijelove grada kako bi se sanirali vodotoci potoka koji su građanima posljednjih godina pričinjavali velike probleme – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić prilikom obilaska područja na kojima će Hrvatske vode započeti sa sanacijom vodotoka.

Nakon navedenih zahvata planira se uređenje vodotoka i na drugim gradskim područjima – Žarovnici i Višnjici. U pripremi je i rješavanje problema vodotoka u Patačićevoj ulici za što je Grad Lepoglava pripremio projektnu dokumentacije koja je predana Hrvatskim vodama radi uvrštavanja navedenog zahvata u program sanacija.