Novosti i informacije

11.11.2019

U Kameničkom Podgorju obilježen završetak projekta ugradnje automatskog dozator klora na lokalnom vodovodu Strupari – Jureni

U nedjelju, 10. studenog u Kameničkom Podgorju obilježen je završetak projekta ugradnje automatskog dozator klora na lokalnom vodovodu Strupari – Jureni. Riječ je o projektu realiziranom zahvaljujući suradnji i financijskom učešću Rotary kluba Zagreb Medvedgrad i Grada Lepoglave.

- Rotary klub Zagreb Medvedgrad u Gradu Lepoglavi prepoznao je dobrog partnera za realizaciju ovog projekta za koji smo odabrali lokalni vodovod u Kameničkom Podgorju koji je izvan buduće aglomeracije. Svim građanima trebamo osigurati kvalitetnu dobavu vode u potrebnim količinama. Ovim projektom to ćemo i učiniti. Gledat ćemo i da na ostalim područjima, prema ukazanim potrebama, realiziramo ovakve projekte – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

- Rotary klub Zagreb Medvedgrad fokusira se na zdravu vodu i svi naši veći projekti vezani su za pitku vodu. Hrvatsko Zagorje je u našem fokusu i tu smo napravili već neke projekte. Grad Lepoglava je iskazao interes za suradnjom, otvorena su nam vrata za brzu realizaciju što je kod ovakvih projekta veoma bitno – rekao je predsjednik Rotary kluba Zagreb Medvedgrad Hrvoje Čeović.

Na ugrađenom dozatoru zahvalio je predsjednik Mjesnog odbora Kameničko Podgorje. 

- Neizmjerno se zahvaljujem na donaciji koja će povećati kvalitetu i ispravnost vode. Zahvaljujem na tome gradonačelniku Marijanu Škvariću i nadam se da ćemo i dalje ovako surađivati. Zahvala je to iz srca mještana mojeg kraja – poručio je Juren. 

Završetak projekta označen je rezanjem trake na samom mjestu ugradnje automatskog dozatora klora. Prije toga u Gradskoj vijećnici u Lepoglavi održan je prijem za članove Rotary kluba Zagreb Medvedgrad na kojem je goste iz Zagreba gradonačelnik Škvarić upoznao s bogatom poviješću i značenjem Lepoglave. Istaknuo je da je Grad Lepoglava danas grad projekata u kojem je realizirano 48 projekta iz fondova Europske unije.

Članovi RC Zagreb Medvedgrad posjetili su i Zadrugu lepoglavske čipke gdje su se upoznali s načinom njene izrade.