Novosti i informacije

27.01.2016

U Lepoglavi održan sastanak partnerskog odbora LAG-a Sjeverozapad za javnu upravu

Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad koja okuplja 13 gradova i općina s područja Varaždinske županije, provodi aktivnosti vezane za izradu nove Lokalne razvojne strategije LAG-a do 2020. godine. U okviru tih aktivnosti organizira tematske sastanke partnerskih odbora kojima je zadatak odrediti ciljeve koji se planiraju ostvariti u okviru nove Strategije.
Nakon održanih sastanaka partnerskih odbora na temu turizma, gospodarstva i poljoprivrede, u Lepoglavi je održan sastanak partnerskog odbora na temu javne uprave.
Lokalna razvojna strategija strateški je dokument bez kojeg neće biti moguće kandidirati projekte na natječaje Europske unije – istaknuo je u uvodu voditelj LAG-a Sjeverozapad Mario Željezić dodajući da bi sam LAG Sjeverozapad u razdoblju do 2020. godine trebao raspisati natječaje u vrijednosti do 3 milijuna eura.
- Trebamo se pripremiti za dobivanje sredstava iz Europske unije koja ćemo uložiti u naš razvoj. Pri tome želimo našim angažmanom pridonijeti da LAG Sjeverozapad u tome bude primjere dobre prakse – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik ujedno i predsjednik LAG-a Sjeverozapad Marijan Škvarić.
Sudionicima sastanka o važnosti strategije i njenim ciljevima govorili su Emil Tkalec, tajnik LAG-a Sjeverozapad i Jernej Golc, stručni suradnik iz slovenske Razvojne agencije Halo. Predstavljeni su tom prigodom podaci o proračunima jedinica lokalnih samouprava s područja LAG-a te njihov utjecaja na pripremu Strategije i mogućnosti dobivanja sredstava iz europskih fondova.
Potom je održana radionica na kojoj su sudionici sastanka, radeći u grupama, definirali potrebe i ciljeve javne uprave.