Novosti i informacije

08.07.2020

U Lepoglavi održana Skupština HVIDR-e Ivanec

- Zahvalni smo vam na tome što ste učinili u Domovinskom ratu. Drago nam je da ste i danas aktivni djelujući kroz udruge kao što je HVIDR-e čije aktivnosti i projekte Grad Lepoglava prati i podupire. Učinio je to i ove godine pruživši financijsku potporu vašoj udruzi kroz provedeni gradski natječaj za financiranje projekata i programa organizacija civilnog društva – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić na Skupštini HVIDR-e Ivanec održanoj 8. srpnja u Lepoglavi.

Vjekoslav Špac, predsjednik HVIDR-e Ivanec, koja okuplja članove s područja bivše općine Ivanec pa tako i Grada Lepoglave, podsjetio je nazočne na aktivnosti provedene u proteklom jednogodišnjem razdoblju. Istaknuo je pružanje pomoći i podrške hrvatskim braniteljima, sudjelovanje u snimanju dokumentarnog filma "Zaboravljena mladost", organizaciju projekcije dokumentarca "Glavu dolje, ruke na leđa", sudjelovanje u igrama tjelesnih invalida, sudjelovanje na predavanjima o Domovinskom ratu održanima u osnovnim školama kao i sudjelovanje na brojnim odavanjima počasti poginulim hrvatskim braniteljima kao i na obilježavanjima važnih događanja iz Domovinskog rata.

Tijekom Skupštine ravnatelj Centra za socijalnu skrb Ivanec Robert Čusek okupljene je upoznao s djelokrugom rada Centra te pravima koja iz tog djelokruga pripadaju braniteljima.