Novosti i informacije

17.09.2021

Uređuje se vodotok potoka u Kameničkom Podgorju

Unatrag nekoliko godina kontinuirano se na području Grada Lepoglave, zahvaljujući odličnoj suradnji Grada Lepoglave i Hrvatskih voda, radi na uređenju vodotoka brojnih lokalnih potoka i rijeke Bednje.

Trenutno se izvode radovi na uređenju korita potoka u Kameničkom Podgorju. Uređuje se oko 850 metara vodotoka pri čemu se korito navedenog potoka produbljuje i čisti te se utvrđuje kamenim oblogom. Riječ je o potoku bujičaru koji izvire na području Ravne gore, a koji je proteklih godina, za obilnih kiša, često plavio okolna područja i mještanima stvarao velike probleme i uzrokovao štete. Zahvatima koji se izvode značajno će se povećati propusnost potoka i uvelike smanjiti opasnost od njegova izlijevanja.

- Nastavljamo su uređenjem vodotoka na cijelom gradskom području. Samo je protekle godine uređeno više od pet kilometara vodotoka čime smo uvelike smanjili opasnost od poplava koje su prije ovih zahvata bile česte za obilnih kiša, a posljednjih ih godina, tamo gdje su vodotoci uređeni, nema. Želim zahvaliti Hrvatskim vodama s kojima odlično surađujemo i koje su se maksimalno angažirale na uređenju vodotoka na cijelom području Grada Lepoglave – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić obilazeći, u pratnji predsjednika MO Kameničko Podgorje Marjana Jurena i predsjednika MO Kamenica Zorislava Rodeka te predstavnika Hrvatskih voda predvođenih Milanom Pavlekovićem, područje na kojem se trenutno izvode radovi, ali i područja na kojima se planira nastaviti s uređenjem vodotoka na gradskom području. Tako su obišli i vodotok potoka Kamenica, u centru mjesta Kamenice, čije se uređenje planira u narednom razdoblju