Novosti i informacije

07.04.2015

Uskrsni ponedjeljak na Ravnoj Gori

Na Uskrsni se ponedjeljak na Ravnoj Gori i ove godine okupilo mnoštvo hodočasnika, planinara i izletnika. Već uobičajeno, pristigli su iz bliže i daljnje okolice te susjedne Slovenije. Pri tom ih nije omelo ni prohladno vrijeme.
U kapeli Sveta tri kralja na Ravnoj Gori bednjanski je župnik vlč. Neven Blažon služio misu nakon koje su Grad Lepoglava i Općina Bednja kuhanim grahom počastili sve nazočne.
- Već tradicionalno za blagdan Tri kralja i Uskrsni ponedjeljak Grad Lepoglava i Općina Bednja počaste sve prisutne na Ravnoj Gori bilo kuhanim vinom i čajem ili kuhanim grahom. Riječ je o dvjema susjednim jedinicama lokalnih samouprava koje imaju odličnu suradnju koja se i očituje i ovakvim prigodama. Ravna Gora prekrasna je planina i jedna od naših dodirnih točaka na kojima je druženje poseban doživljaj. Mi ćemo se potruditi da se ova tradicija nastavi i da svake godine, sve one koji ovom prigodom dođu na Ravnu Goru, dočeka okrjepa – rekao je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač koji je s načelnikom Općine Bednja Mirkom Bistrovićem podijelio oko 150 litara kuhanog graha.