Novosti i informacije

13.06.2019

Uz najavu početka rekonstrukcije i uređenja objekta Dječjeg vrtića Lepoglava proslavljen vrtićki rođendan

Dječji vrtić Lepoglava proslavio je prigodnim programom svoj rođendan. U vrtićkom su dvorištu šareni leptirići, razigrani zečevi i vjeverice pjesmom i plesom pozdravili roditelje, djedove i bake te sve okupljene koji su ovom prigodom s njima proslavili Dan vrtića.

Ravnateljica vrtića zahvalila je Gradu Lepoglavi na potpori bez koje vrtić ne bi mogao djelovati i biti tako uspješan, prepoznatljiv i kao takav značajan promotor Grada Lepoglave. A zvukove igre, pjesme i veselih dječjih glasova uskoro će u vrtiću zamijeniti udarci čekića, zvuci strojeva i glasovi radnika. Naime, uskoro će započeti rekonstrukcija i uređenje objekta Dječjeg vrtića Lepoglava.

- Uskoro ćemo započeti s realizacijom projekta rekonstrukcije i uređenja objekta Dječjeg vrtića Lepoglava s čijim ćemo završetkom u Lepoglavi dobiti još jedan reprezentativan objekt. Objekt će zadovoljavati sve potrebne pedagoške standarde i polaznicima vrtića pružiti sve potrebno za ugodan boravak u njemu. Za vrijeme trajanja radova, Dječji vrtić Lepoglava privremeno će se izmjestiti u bivši župni dvor u Lepoglavi koji Grad Lepoglava uređuje i adaptira za tu prigodu. Naime, ne želimo da za vrijeme radova djeca budu u vrtiću kako njihova sigurnost ne bi bila dovedena u pitanje – istaknuo je gradonačelnik Škvarić te dodao da će se uz rekonstrukciju i uređenje objekta

Dječjeg vrtića Lepoglava na gradskom području graditi još jedan vrtić i to u Višnjici. 

- Ovo su projekti koje provodimo misleći na naše najmlađe, na budućnost našeg Grada – poručio je gradonačelnik.

Proslava Dana vrtića ujedno je bila prigoda za oproštaj od još jedne generacije mališana koji napuštaju vrtić i od iduće školske godine postaju osnovnoškolci. Svima njima uručene su vrtićke diplome.