Novosti i informacije

10.09.2020

Započela modernizacija novih dionica nerazvrstanih cesta

Na području Grada Lepoglave započeli su radovi u okviru ovogodišnjeg programa modernizacije nerazvrstanih cesta na gradskom području. Riječ je o tri dionice nerazvrstanih cesta i to dionici nerazvrstane ceste dužine 1180 metara na području Kameničkog Podgorja te o dvije dionice odnosno cestovna odvojka dužine 139 i 165 metara na području Zalužja u Višnjici. 
Radove je Grad Lepoglava, temeljem provedenog natječaja, dodijelio tvrtki PZC Varaždin, a njihova ugovorena vrijednost je 747.586,79 kuna s PDV-om. 

Financiranje navedenih radova modernizacije nerazvrstanih cesta provodi se u skladu s odlukom o sufinanciranju modernizacije lokalnih cesta, a prema kojoj zainteresirani građani radove sufinanciraju s 15% njihove ukupne procijenjene vrijednosti dok ostatak sredstava, odnosno 85%, osigurava Grad Lepoglava. Pri tom se pojedina dionica u program modernizacije nerazvrstanih cesta uvrštava po isplati dogovorenih 15% sredstava od strane zainteresiranih građana. 

- Iako je na području Grada Lepoglave teško pronaći kuće i zaselke na gradskom području do kojih ne vodi uređena nerazvrstana cesta, nastavljamo s uređenjem preostalih nerazvrstanih cesta, posebice onih za koje interes pokažu sami građani. Uređenjem lokalne cestovne infrastrukture omogućavamo građanima da bez problema dođu do svojih parcela te ih obrađuju i koriste, a pored toga dostupnim činimo gradska područja koja predstavljaju potencijal iskoristiv za razvoj našeg grada – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.