Atraktivni glazbeni program

Na ovogodišnjem Festivalu osim u izložbama, brojnim radionicama i predavanjima posjetitelji će tradicionalno moći uživati i u raznolikom glazbenom programu. Već na otvorenju, u petak, 15. rujna u 19 sati prigodni glazbeni program izvest će Ivana Šambar i Davor Brđanović, dok će u subotu, 16. rujna biti upriličen tradicionalni koncert u crkvi Blažene Djevice Marije.

Zahvaljujući zemlji partneru – Sloveniji posjetitelji će moći uživati u nastupu kvarteta flauta – Inuaria. Kvartet čine mlade glazbenice – Ajda Mori, Alja Boštjančič, Katarina Kastelec i Lara Oblak, a koncert će početi u 18 sati. Subotnje glazbene minute na festivalu čipke će svojim nastupom upotpuniti Folkorna skupina Ivanjkovci iz Ormoža, koja će prigodnim kulturno-umjetničkim programom od 16 do 18 sati posjetiteljima festivala pjesmama i plesovima predstaviti baštinu svojeg kraja. U večernjim satima na pozornicu će slovenski rock glazbenik, kantautor i pisac Zoran Predin. Predin će svirati na terasi restorana Ivančica u subotu od 20 sati, a ulaz na koncert je besplatan.

Nedjelja je tradicionalno posvećena limenoj glazbi, pa će posjetitelji moći uživati u godišnjem koncertu Limene glazbe Lepoglava na kojem će nastupiti i gosti iz Slovenije – Pihalni orkestar Alples iz općine Železniki i Ljudska godba TKD Ivanjkovci iz Ormoža. Tradicionalni koncert limene glazbe počet će u 14 sati i 30 minuta.

Scroll to Top