31 godišnjica pogibije hrvatskog branitelja Josipa Štefanca

Članovi obitelji i predstavnici braniteljskih udruga – Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava i Udruge pripadnika 104. brigade ZNG odali su 8. travnja 2023. godine, na gradskom groblju u Lepoglavi, počast hrvatskom branitelju Josipu Štefancu iz Lepoglavske Vesi. On je kao pripadnik ivanečke bojne u sastavu 104. brigade ZNG, poginuo prije 31 godinu na pakračkom ratištu braneći Hrvatsku.

O žrtvi koju je Josip podnio za slobodu Hrvatske govorio je tom prigodom predsjednik Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava Tomo Jakop istaknuvši da iako je proteklo više od tri desetljeća i dalje postoji praznina koju je teško ispuniti, a što najviše osjeća Josipova obitelj. Dodao je i da je važno što se i nakon toliko vremena čuva spomen na jednog od brojnih hrvatskih vitezova koji su svoj život položili na oltar domovine.

Povodom Uskrsa članovi Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava svijeće su za poginule hrvatske branitelje upalili kod spomen križa na groblju u Lepoglavi i kod spomenika u Parku hrvatskih branitelja.