6. ožujka počinje isplata gradskih uskrsnica umirovljenicima slabijeg imovinskog statusa

Umirovljenici slabijeg imovinskog statusa s područja Grada Lepoglave i ove će godine povodom Uskrsa dobiti jednokratnu gradsku novčanu pomoć – tzv. uskrsnice. Grad će umirovljenicima isplatiti uskrsnice u visini od 30 eura.

Pravo na uskrsnice imaju svi umirovljenici s prebivalištem na području Grada Lepoglave čiji je mjesečni iznos mirovine manji ili jednaka iznosu od 292 eura. Isplata uskrsnica počinje 6. ožujka i trajat će do 7. travnja 2023. godine. U tom se periodu uskrsnice mogu podići u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Lepoglave (Antuna Mihanovića 12, Lepoglava) uz predočenje osobne iskaznice i zadnjeg odreska mirovine.

– Isplata uskrsnica, kao i božićnica, umirovljenicima slabijeg ekonomskog statusa jedna je od gradskih mjera pomoći našim socijalno najugroženijim građanima. Mjera je to koju provodimo kontinuirano godinama, a za koju smo u ovoj godini u proračunu osigurali 19.910 eura. Dio je to od ukupno 147.320 eura koliko smo ove godine osigurali za potrebe socijalne skrbi. istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić. Pozvao je umirovljenike, koji imaju uvjete, da iskoriste pravo na gradsku uskrsnicu.