Aglomeracija neće zadirati u lokalne vodovode

Na nedavno održanom sastanku s predstavnicima lokalnih vodovoda s područja Grada Lepoglave, gradonačelnik Marijan Škvarić osvrnuo se na trenutnu situaciju vezanu za projekt aglomeracije. Istaknuo je da je projekt aglomeracije za područje Grada Lepoglave u blokadi zbog nepostojanja dogovora između tvrtki Ivkom i Varkom. Također, problem su tužbe koje je Grad Ivanec podnio Ustavnom sudu i odluke kojom je Ustavni sud Vladi naložio da donese novu Uredbu o uslužnim područjima.

Dodao je da će vrijeme koje pri tom prolazi ugroziti pokretanje projekta u okviru postojećeg modela financiranja gdje bi, u najvećem dijelu, projekt europskim novcem financirale Hrvatske vode.

– Želio bih naglasiti da prema provedenim analizama i donesenim planovima projekt aglomeracije neće zadirati u lokalne vodovode. Gradit će se potpuno novi kanalizacijski sustav i sustav opskrbe pitkom vodom, napomenuo je gradonačelnik Škvarić.

Lokalni vodovodi ostat će takvi kakvi jesu odnosno nitko ih neće preuzeti, a građanima će biti omogućeno priključenje na novoizgrađeni sustav opskrbe pitkom vodom kao i kanalizacijski sustav. Bez obzira o kojem se distributeru radilo, u sustavu će se koristiti voda s Ivančice. Najvažnije je da se projekt aglomeracije što prije pokrene i uspješno realizira.