Aida i Dora – ponos Lepoglave !

Aida Borovec, nagrađivana mlada glazbenica, i Dora Dumešić, višestruka državna prvakinja u plesovima, uspješne su Lepoglavčanke koje su na brojnim domaćim i međunarodnim glazbenim i plesnim natjecanjima ostvarile vrhunske rezultate. Na uspjesima koje su postigle čestitka im je stigla i iz Grada Lepoglave. Gradonačelnik Marijan Škvarić organizirao je u prostorima gradske uprave prijem na kojem im je, uz čestitku na postignutim rezultatima, uručio novčane gradske nagrade u vrijednosti od 300 eura.

– Počašćen sam ugostiti vas i čestitati vam na vrhunskim rezultatima koje ostvarujete, a koje postižete zahvaljujući svom talentu, radu, upornosti i potpori koju vam pružaju vaše obitelji i mentori – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Prijemu su nazočili Davor Matačić, ravnatelj Glazbene škole Varaždin i Nikola Zver, voditelj Područnog odjela Glazbene škole Varaždin u Lepoglavi koju pohađa mlada Aida Borovec, inače učenica četvrtog razreda osnovne škole i trećeg razreda osnovne glazbene škole u kojem uči svirati klarinet s kojim je na natjecanjima u zemlji i inozemstvu osvojila brojne nagrade. Također, na prijemu su bile i ponosne mame djevojaka. 

Dora Dumešić učenica je petog razreda osnovne škole i članica Sportskog plesačkog kluba Valcer iz Varaždina. Do sada je osvojila dva naslova prvakinje Hrvatske u latino-američkim plesovima i jedan državni naslov u kombinaciji 10 plesova. Članica je Hrvatskog sportskog plesnog saveza koji joj je dodijelio nagradu “Domagoj Nedug” za najveću nadu sportskog plesa u ženskoj konkurenciji do 13 godina