CENTAR ZA POSJETITELJE “CENTAR PAVLINA”

Grad Lepoglava projektom Centra za posjetitelje „Centar pavlina“ stvara preduvjete i potpornu infrastrukturu za promociju postojećih turističkih proizvoda u široj lepoglavskoj regiji.

Centar pavlina biti će ishodišna točka svim turistima koji posjete grad Lepoglavu. Centrom se vrši promicanje ključnih turističkih lokacija destinacije te se očekuje značajan rast turističke potrošnje jer će kroz centar turisti biti upoznati s cjelokupnom turističkom ponudom (eno-gastronomska, kultura,  prirodna baština, vjerski turizam, zanimljivosti i manifestacije), a koju nakon posjete mogu doživjeti i konzumirati.

Centar će upravljati posjetiteljima na način da nakon što prođu prezentiranje destinacije, mogu obići i znamenitosti, atrakcije i turističke proizvode u ponudi za koje su više zainteresirani. (npr. pavlinski samostan i baština, crkva, galerije čipke, vulkan Gaveznica, izložba minerala, park prirode „Zagorski bregi“, kaznionica i baština).

Ovo predstavlja značajan potencijal za razvoj kontinentalnog turizma sjeverozapadne Hrvatske, a kroz projekt će se oživjeti kulturno-turistička ponuda destinacije, omogućiti razvoj neiskorištenih potencijala, omogućiti samozapošljavanje stanovništva, omogućiti razvoj ruralnih područja, te oživiti tradicionalne obrte i stara zanimanja.

Centar će omogućiti da se na novi i inovativan način da uvid u bogatu prirodnu i kulturno-turističku ponudu destinacije, dok će se u centru primijeniti najnovije multimedijalne tehnologije i rješenja u svrhu inovativne interpretacije cjelokupne turističke ponude, kulturne i prirodne baštine destinacije.

 Također, na ovaj način izvršiti će se promocija turističkih atrakcija SZ Hrvatske i Lepoglave kao destinacije te na taj način ojačati konkurentnost ovog dijela RH.