Dobiveno više od 2,3 milijuna eura za sanaciju posljedica šteta od potresa na komunalnoj infrastrukturi

Kreću velika ulaganja u obnovu komunalne infrastrukture stradale potresom – nešto više od 17.8 milijuna kuna odnosno 2.368.510,23 eura, što je više od ovogodišnjeg izvornog gradskog proračuna, stiže u Grad Lepoglavu. Riječ je o bespovratnim sredstvima koje je Grad Lepoglava osigurao na natječaju Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije, a za sanaciju posljedica šteta od potresa na komunalnoj infrastrukturi.

– Maksimalno smo se, od mene gradonačelnika pa do svih djelatnika gradskih službi, angažirali na pripremi prijave koja je uspješno aplicirana na natječaj čiji će rezultati biti itekako vidljivi u narednom razdoblju kada kreću radovi na sanaciji potresom oštećene komunalne infrastrukture. Pribavljenih 2.368.510,23 bespovratnih eura uložit ćemo u sanaciju klizišta i lokalnih cesta, a izgradit ćemo i most na rijeci Bednji. Uz troškove izvođenja radova, navedena sredstva koristit ćemo i za pokrivanje troškova drugih aktivnosti vezanih za projekt. To su aktivnosti projektiranja, izrade nalaza i izjave ovlaštenog inženjera, stručnog i projektantskog nadzora, izrade snimaka izvedenog stanja, upravljanja projektom kao i procjene provedbe javne nabave. Nabrojene aktivnosti, koje smo proveli pripremajući prijavu i koje ćemo provoditi tijekom provedbe projekta, govore o kompleksnosti posla koji smo uspješno odradili osiguravši Gradu Lepoglavi više od jednog izvornog gradskog proračuna koji se puni uplatama doprinosa i naknada od strane građana, istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić potpisavši u Ministarstvu gospodarstva i regionalnog razvoja za Grad Lepoglavu itekako vrijedan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

 Uz sanaciju četiri klizišta na području mjesnih odbora Lepoglavska Ves, Očura i Muričevec, koja se uspješno privodi kraju, sanirano će biti devet dionica cesta, ukupne dužine od oko 10 kilometara, na pograničnom brdsko-planinskom području Grada Lepoglave te izgrađen most Putine na rijeci Bednji.

                                      

Projekt je sufinanciran bespovratnim financijskim sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije

NAZIV KORISNIKA: GRAD LEPOGLAVA

NAZIV OPERACIJE: SANACIJA KLIZIŠTA NA OKOLNOM PODRUČJU GRADA LEPOGLAVE
REFERENTNI BROJ UGOVORA: FSEU.2022.MINGOR.02.019
UKUPNA VRIJEDNOST OPERACIJE: 2.368.510,23 EUR
IZNOS KOJI SUFINANCIRA EU: 2.368.510,23 EUR

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Grada Lepoglave