Grad Lepoglava dodijelio više od 26.000 eura bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva

Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić potpisao je ugovore o dodijeli potpora male vrijednosti s predstavnicima mikro subjekata malog gospodarstva koji su na provedenom natječaju ostvarili pravo na bespovratne novčane potpore kojima Grad Lepoglava potiče razvoja malog gospodarstva na svom području.

Ugovore je potpisalo 17 subjekata malog gospodarstva. Ukupna vrijednost dodijeljenih potpora iznosi 26.400 eura, a najviša pojedinačna potpora, na koju je pravo ostvarila većina dobitnika potpora, iznosi 2.000 eura. Riječ je o najvišem pojedinačnom iznosu koji se mogao ostvariti, a odnosi se na 50 % prihvatljivih troškova za, prije svega, kupnju strojeva, alata i opreme za rad.

– U Gradu Lepoglavi cijenimo i poštujemo rad naših gospodarstvenika jer se na razvoju gospodarstva temelji i razvoj grada. Uz to što smo im stalno na raspolaganju, našim gospodarstvenicima proteklih godina pomažemo i konkretnim bespovratnim potporama za koje se gospodarstvenici u sve većem broju javljaju. Gradska pomoć omogućava im daljnji razvoj i otvaranje novih radnih mjesta – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić najavivši da se zbog sve većeg interesa gospodarstvenika za ovu mjeru, u Gradu Lepoglavi planira za iduću godinu povećati ukupan iznos potpore.

– Grad Lepoglava jedna je od rijetkih jedinica lokalnih samouprava koja sufinancira investicije i tako olakšava razvoj poslovanja. Zahvaljujući potpori možemo uz manja vlastita ulaganja nabaviti kvalitetniju opremu i alate. Upravo zbog te mjere planiram i u budućnosti nova ulaganja – rekao je Zlatko Biškup iz obrta ZB Consulting.