Grad Lepoglava odao počast žrtvama Domovinskog rata i žrtvi Vukovara i Škabrnje

S posebnim pijetetom, tugom i sjećanjem na žrtvu branitelja i stradalih u obrani Vukovara i Škabrnje kao i svih onih koji su svojom žrtvom omogućili stvaranje slobodne Hrvatske, u Lepoglavi je 18. studenog misnim slavljem i kolonom sjećanja obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

U lepoglavskoj župnoj crkvi služena je misa zadušnica za sve žrtve među kojima i za 12 branitelja s područja Grada Lepoglave poginulih u Domovinskom ratu nakon koje su okupljeni u koloni sjećanja, prolazeći Ulicom hrvatskih pavlin te paleći svijeće uz rub kolnika, stigli do Parka hrvatskih branitelja gdje je kod spomen obilježja poginulim braniteljima s područja Grada Lepoglave položen vijenac i upaljene svijeće. Uz gradonačelnika Grada Lepoglave Marijana Škvarića, koji je ovom prigodom istaknuo da žrtva branitelja i civila ne smije biti zabravljena već sačuvana u našim srcima, počast su poginulima odali članovi njihovih obitelji, okupljeni branitelji i članovi Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava, predstavnici Ministarstva branitelja – Snježana Hunjet, voditeljica varaždinskog Područnog odjela Ministarstva hrvatskih branitelja i Ivan Hranj iz Centra za psihosocijalnu pomoć Varaždinske županije kao i brojni građani.

Predsjednik Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava Tomo Jakop podsjetio je okupljene da je za slobodu Hrvatske svoje živote dalo 12 branitelja s područja Grada Lepoglave od kojih petorica braneći Hrvatsku u Vukovaru.

U spomen na njih u zrak je pušteno 12 svjetlećih lampiona.