Grad Lepoglava organizacijama civilnog društva dodijelio 53.000 eura

Ukupno 53 tisuće eura potpora za 2023. godinu dodijelio je Grad Lepoglava organizacijama civilnog društva čiji su programi i projekti putem javnog natječaja odabrani za financiranje sredstvima iz gradskog proračuna. Ugovori su potpisani za ukupno 33 projekta koji će svojom realizacijom doprinijeti kulturnom, turističkom i društvenom razvoju grada Lepoglave.

– Udruge svojim radom i aktivnostima pridonose razvoju Lepoglave u čemu ih Grad financijski kroz javne natječaje,  podupire već dugi niz godina. Grad Lepoglava jedan je od rijetkih gradova koji financira i projekte i programe udruga koje nemaju svoje sjedište u Lepoglavi, ali imaju članove s područja našeg grada ili provode svoje programe i projekte na gradskom području – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je prigodom potpisivanja ugovora članovima udruga zahvalio što svojim radom i angažmanom doprinose razvoju Lepoglave.

Na financijskoj potpori Gradu Lepoglavi zahvalio je predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranka Ivanec, Ljudvek Cikač koji je istaknuo da je Grad Lepoglava, prema izdvajanju za branitelje i braniteljske udruge u odnosu na visinu vlastitog proračuna, na vodećoj poziciji u Varaždinskoj županiji.