Grad Lepoglava snažno podupire rad Crvenog križa

Buduća suradnja, zajednički projekti te provođenje socijalnog programa bili su tema sastanka gradonačelnika Lepoglave Marijana Škvarića i vodstva Gradskog društva Crvenog križa Ivanec. Sastanku su nazočili predsjednik GDCK Ivanec Zlatko Barbir,  potpredsjednica Jasenka Friščić te ravnateljica Društva Sanja Pajtak.

Dogovoreno je kako će se nastaviti provođenje socijalnog programa pomoći koji obuhvaća 84 obitelji s područja  grada Lepoglave. Grad će i ove godine poduprijeti  tradicionalnu akciju Solidarnost na djelu, a Društvo će u okviru drugih prigodnih aktivnosti tijekom čitave godine osiguravati i dijeliti pakete socijalne pomoći potrebitima.

Grad Lepoglava po zakonskoj obvezi za rad Crvenog križa ove je godine u proračunu osigurao 10,620 eura, a uz to su dodatno osigurana sredstva za sufinanciranje troškova usluge pomoć u kući kojeg Grad provodi u suradnji s Crvenim križem Varaždinske županije. Tako je za trošak plaća dvije gerontodomaćice koje  pomažu korisnicima na području Lepoglave, Grad u ovoj  godini osigurao 22.560 eura.

Također, dogovoreno je kako će Grad Lepoglava financirati i trošak izleta za šest jubilarnih darivatelja krvi s područja grada, a u planu je u ovoj godini i materijalno opremanje Društva Crvenog križa dodatnom opremom za krizne situacije.